ISDN stopt!

Einde ISDN

Het tijdperk van ISDN komt langzaam maar zeker ten einde. Vanaf 1 september 2019 behoort deze techniek definitief tot het verleden. De reden? De ISDN lijn is ingehaald door flexibelere online alternatieven. Zo hebben ontwikkelingen op het gebied van de cloud en applicaties gezorgd voor veel meer en goedkopere communicatiemogelijkheden. Om die reden stappen steeds meer gebruikers over op hét alternatief: Hosted telefonie.

 

Het beste van twee werelden

Bij hosted telefonie verloopt telefonie niet langer via de ISDN-lijn, maar via internet of een dedicated dataverbinding wat de betrouwbaarheid en veiligheid ten goede komt. De telefonieomgeving wordt hierbij beschikbaar gemaakt in de vorm van een digitale interface. U blijft profiteren van het gemak van de vaste lijn en vertrouwde functionaliteiten zoals doorverbinden, doorschakelen en het instellen van belgroepen blijven ‘gewoon’ beschikbaar.

Echter, door de digitale koppelingsmogelijkheden van hosted telefonie worden de mogelijkheden een stuk uitgebreider. Zo kunt u hosted telefonie bijvoorbeeld koppelen aan je CRM-systeem. Wanneer de klant belt ziet u direct de laatste klantinformatie en kunt u deze informatie tijdens het gesprek aanvullen. Hierdoor zijn uw klantgegevens altijd up-to-date.

 

Schaalbaar en kostenbesparend

De extra functionaliteiten zijn zeker niet het enige voordeel dat hosted telefonie biedt. Zo kunnen gebruikers de oplossing zelf heel eenvoudig aanpassen. Een voorbeeld is het toevoegen of verwijderen van aansluitingen. Hierdoor sluit de oplossing altijd aan bij de behoefte van de organisatie. Een ander groot voordeel is het aan collega’s toewijzen van bepaalde functionaliteiten of deze blokkeren.

Ook met betrekking tot het kostenplaatje is hosted telefonie interessant, omdat je geen eenmalige investering in een telefooncentrale hoeft te doen. Bovendien wordt de organisatie ook het beheer en onderhoud van de oplossing uit handen genomen. Dat scheelt flink in de kosten, en organisaties zijn er bovendien van verzekerd dat hun oplossing altijd up-to date en functioneel is.

“Je blijft gewoon bereikbaar op één nummer voor vast en mobiel.”

Verbeterd klantcontact

Mobiel werken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dan is het natuurlijk logisch dat je kiest voor een telefonieoplossing die met je meebeweegt. En dat mag best letterlijk worden genomen; hosted telefonie werkt via een applicatie die ook gebruikt kan worden op de tablet en smartphone. Ondertussen blijf je gewoon bereikbaar op één nummer voor vast en mobiel. Een andere handigheid is dat je voicemails kunt laten doorsturen naar je e-mailadres. Zo kun je klanten direct vanuit je mailbox terugbellen. Al deze voordelen maken van hosted telefonie het perfecte alternatief voor ISDN.

Ook overstappen? Onderneem dan nu actie! Neem contact met ons op en wij helpen u verder!

Meer weten?